Fr vä: Fredrik Lövberg med Kia (2), Kjell Nilsson med Fozzie (3), Sanna Gravemo med Harry (1), Emma Söderberg med Pelle (5), Johan Eklund med Puma (4) Foto: Thomas Lindahl
måndag 17 juni kl 17:38

LÄNSMÄSTERSKAP JUBILERAR I UPPSALA LÄN!

Årets Länsmästerskap i viltspår genomfördes nu i helgen. Som numera brukligt är efter pandemi-åren så genomförs tävlingen som ett rörligt prov vilket innebär att deltagarna åker hem till sin lottade domare för sitt spårprov. Detta innebär för vissa av de tävlande att de förutom sitt lottade spår också kan få uppleva stor del av vårt vackra län!

Länsmästerskapet 2024 var förutom en årlig tävling också ett betydande jubileum då det i år är 40 år sedan det första länsmästerskapet genomfördes i Uppsala! Ett jubileum som känns både betydande och unikt då de 40 årens tävlande är utan avbrott. Vi hävdar att med den historiken är vi unika i Sverige!

Årets arrangör av tävlingen var Trögd jaktvårdskrets som skötte arrangemanget värdigt en jubilar! Som årets prisutdelare fanns enligt många bara två alternativ. Då Jägareförbundet i Uppsala län genom åren haft ett tydligt inslag av den kungliga släkten genom vår tidigare länsordförande Oscar Bernadotte så kändes det naturligt att någon i Bernadotte-familjen inbjöds till vårt jubileum som prisutdelare. Som ett fullgott alternativ till prisutdelare så fanns så klart vår egen ”kung” i Uppsala Stefan Holm, tidigare mångårig jaktvårdskonsulent och numera aktiv medlem av länsföreningens styrelse. Stefan som för övrigt också var en av de som deltog på det första länsmästerskapet 1984. Det blev Stefan som fick äran att genomföra prisutdelningen och i samband med detta också gav oss deltagare en historisk återblick om premiäråret.

Vem blev då årets kung och drottning i tävlingsspåret? Inte helt otippat så är årets Länsmästare i Viltspår taxen Harry med matte Sanna Gravemo bägge från Närdinghundra jaktvårdkrets. Harry och Sanna har de senaste två åren knipit andraplatsen men klev i år fram som vinnare av jubileumsprovet, stort grattis!

Årets mästerskap mönstrade deltagande från 19 av våra totalt 20 kretsar vilket är ett mycket bra deltagarantal. De fem främst placerade ekipagen från vårt Länsmästerskap gå nu vidare till länets uttagning till Regionsmästerskap i Eftersök. Svårighetsgraden och innehållet i denna tävling blir både mer utmanande och innehållsrikt. Vinnaren i uttagningen blir Uppsala läns representant till Regionsmästerskapet vilket i år genomförs i augusti i Södermanland.

Stort tack till evenemangets sponsorer: Interjakt i Uppsala, Agria och Mera Petfood

Thomas Lindahl

Senast uppdaterad den 17 juni