Välkommen på informationsträff kring livsmedelsverkets föreskrifter om jägares leveranser av små mängder vildsvin och kött av vildsvin

undefined

Plats
Scandic Uppsala Nord, Uppsala
Startar
24 okt 15:30
Sista bokningsdatum
21 okt
Måltid
Ja
Logi
Nej

Under hösten 2024 träder sannolikt nya föreskrifter i kraft som gör det möjligt för jägare att sälja vildsvinskött direkt till privatpersoner och hela vildsvin direkt till lokal detaljhandelsanläggning eller restaurang . Dock krävs särskild utbildning och registrering av jägaren hos Länsstyrelsen. På den här träffen samlar vi ett antal aktörer som alla är delaktiga för olika områden som den nya föreskriften berör.

Deltagare:

  • Katarina Bäcklund Stålenheim, Statsinspektör, Livsmedelsverket
  • Johan Gustafsson, Viltmatsansvarig, Jägareförbundet Uppsala län
  • Elias Bergman Trygg, Vilthandläggare, Länsstyrelsen i Uppsala län
  • Länsstyrelsen i Uppsala län, samarbetsprojektvildsvin
  • Agronomstudenter, Sveriges lantbruksuniversitet

 

Målgruppen är både jägare som vill överlåta, och du som vill köpa vildsvinskött eller vildsvin, utifrån föreskriftens nya möjligheter

 

Var:
Scandic Uppsala Nord, Uppsala

När:
17.30 vildsvinswrap och kaffe

18.00-20.00 Informationsträff

Kostnad:
Kostnadsfritt.

Sista anmälningsdag:
22 okt 2024

 

Anmälan sker på länsstyrelsens hemsida:

Jägare – är du nyfiken på möjligheten att leverera vildsvinskött direkt till konsument? | Länsstyrelsen Uppsala (lansstyrelsen.se)

 

 

Välkomna!

Senast uppdaterad den 15 okt